Julehuset i Numedal

Julehuset i Numedal

Julehuset i Numedal

Julehuset er en liten, koselig og litt annerledes gårdsbutikk hvor man kan finne alt fra nisser til håndarbeid til skinn. Selv om man nok forventer å finne julerelaterte ting i julehuset, har vi også Numedals beste utvalg i saueskinn, skinnfeller og håndarbeid. I 2014 ryddet vi det ene rommet, og der har vi åpnet Numedal skinnverksted der vi syr skinnfeller og annen småsøm.

Kontaktinformasjon

Kontaktperson:Laila Solberg
E-post:la-ve-so@online.no
Telefonnummer:40489992
Adresse:Paradisgrende 47, 3628 Veggli
Breddegrad:60.029105
Lengdegrad:9.255466

Vi er en gårdsbutikk litt utenom det vanlige, der man kan finne en salig blanding av skinn, nisser og lokalmat!

I lyu har vi et fjøsnissemuseum, og utstilling av gammel julepynt. Du finner også fjøsnissens postkontor i lyu, der kan du skrive brev til fjøsnissen eller poste julekort med fjøsnissens poststempel.

I fjøset kan du hilse på gårdens dyr, og se selveste storoksen «Lucky». Er du heldig kan det hende at gårdskatten Geir stikker innom. I hønsehuset kan du beundre hanen «Lars Monsen» og alle damene hans.

Av lokalmat har vi honning, egg, flatbrød, kling/lefse fra lokale leverandører. Fugleåsen gård (Julehuset) og Prestmoen går har startet produksjon av spekepølse, Rødlistepølsa. Her brukes storfekjøtt fra gårdens dyr og elg som har levd glade dager på Rollagsfjell. Pølsa blir produsert i februar og er ferdig for salg når «gauken galer», altså rundt mai.

I år åpent også Numedal skinnverksted på gården. Skinnfeller sys på bestilling. Vi har flotte, norske saueskinn for salg som man kan velge. Men, vi kan også bruke skinn som du har selv, dersom kvaliteten er god. Ta gjerne turen innom og få innblikk i et gammelt håndverk!

 

Kurs/familiekvelder:

Kurs i skinnfellsøm er planlagt i januar 2015 (Ingen ledige plasser)

Kunne du tenke deg en hyggelig førjulskveld med laging av julepynt eller borddekorasjoner for små og/eller store, så ta kontakt!

 

Åpningstider:
1. juli til 1. august: Onsdag til søndag, klokken 10 – 16.

1. august til 20. desember: onsdag til lørdag, klokken 10 – 16.

 

eller vis kun