Vegglifjell Friluftslag

Vegglifjell Friluftslag

Vegglifjell Friluftslag

Vegglifjell Friluftslag er en forening som bygger og drifter grønn infrastruktur (ski-, sykkel og turstier) på hele Vegglifjell. Vi har en unik løsning for å finansiere disse fellestiltakene.

Kontaktinformasjon

E-post:Ulrik.hoff@hotmail.com
Adresse: 3628 Veggli
Breddegrad:60.049671
Lengdegrad:9.024248

Vegglifjell Friluftslag ble stiftet for å bygge og drifte grønn infrastruktur i fjellet. Foreningen ble stiftet i 2006 av 9 grunneiere. I dag er det  36 medlemmer som er tilsluttet.

Vi er den organisasjonen i dag som forvalter innskudd som grunneierne er forpliktet til å betale inn i forhold til utbyggingsavtalene som Rollag kommune krever for å godkjenne nye reguleringsplaner . Forruten at grunneierne betaler inn 5% av tomteprisen, betaler de nye tomteeierne årlig kr. 1100.- til drift av skiløyper, sykkelstier og stier.

Vi har pr i dag 90 km med velpreparerte skiløyper i 5 m bredde noe som gjør at vi har 2 klassiske spor + skøytetrase i senter av løypa. Disse går i det småkuperte landskapet som særpreger Vegglifjell. Skiløypene går forbi idylliske setervoller samt de fleste hytteområdene. Dette gjør at de velpreparerte løypene stort sett ligger lett tilgjengelige for de fleste av de 1500 hyttene som er i dette området. Ellers har vi tilbringerløyper som supplerer og bringer folk inn i hovedløypa. Noe av skiløypenettet ligger også i høyfjellet. Slik at her skal det være noe for enhver smak.

For å følge med på om skiløypenettet er oppe, er det bare å gå inn på vår hjemmeside.

Sykkelnettet er på ca 110 km og går dels på det eksisterende veinettet og dels i terrenget. De går noe i hytteområdene og noe ned mot bygda. Dette gjør at vanskelighetsgraden er noe varierende. Løypene skal være godt merket. Så da er det opp til dere å ta turen.

eller vis kun