Kultur i natur

Kultur i natur

Rollag kjennetegnes av sin rike historie og sitt flotte kulturlandskap som er blitt formet gjennom hundre år med gårdsdrift. Besøk Rollag stavkirke, ta turen innom en besøksgård, eller gå en tur og opplev naturen i naturreservatet Trillemarka-Rollagsfjell.


Kulturminner

Rollag har en rik historie og mange bevarte kulturminner. Besøk den flotte stavkirka, bygdetunet med et rikt kulturliv, ta turen til trevarden på Vrågåfjellet med utsikt over dalen, eller følg i Nansens spor langs Nordmannsslepa, den gamle ferdesveien over Hardangervidda.

Kulturhistorie

Numedal har en rik kulturhistorie, gjennom alt fra kong Sverres birkebeinere, gjennom Middelalderen, til Nanens kongerike ved Sørkje på Søre Vegglifjell. Gjennom Middelalderuka og Middelaldersenteret kan du ta del i et ekte middelaldermarked, sy din egen middelalderdrakt eller ta del i bygging av langhus. Lær ved å gjøre!

Numedalslågen

Med sine mektige stryk, viktig kulturhistorie og gode fiske kan man oppsummere Numedalslågen. Elva er en kilde til gode naturopplevelser og et unikt innblikk i historien bak utvikling av vannkraft i Norge.

Gårder og kulturlandsskap

Noe av det som gjør Rollag så attraktivt er det fantastiske landskapet, forma av flere hundre år med gårdsdrift. Mange av gårdene driftes fortsatt, og det er her mulig å komme tett på dyra og oppleve gårdslivet på en besøksgård.

Store Nordmannsslepa

Vil du gå i fotsporene til vikinger, store handelsmenn, biskoper og birkebeinere? Store Nordmannslepa har historisk sett vært en av de viktigste ferdselsårene fra øst til vest i Norge.