Gårder og kulturlandskap

Gårder og kulturlandskap

Noe av det som gjør Rollag så attraktivt er det fantastiske landskapet, forma av flere hundre år med gårdsdrift. Mange av gårdene driftes fortsatt, og det er her mulig å komme tett på dyra og oppleve gårdslivet på en besøksgård.


I Rollag finner vi mye flott kulturlandskap og flotte gårdstun. Gjennom hele Numedal finner vi gamle middelalderbygninger, og flere av dem i Rollag. Ved å ta en avstikker fra hovedveien kan man få helt andre opplevelser av hva Rollag er.

Langs veien ser man mange flotte gårder og gamle stabbur i kombinasjon med Numedalslågen. Men om man velger å bruke noen av de alternative rutene oppover Numedal kan man finne godt bortgjemte skatter. Gårder og bygninger som ligger gjemt fra allfarvei er spennende og interessant – det forteller en historie om en annen tid.

Besøksgårder

Julehuset i Numedal ligger midt i Rollag kommune og ligger på Fugleåsen Gård. Her får du muligheter til å bli med inn i fjøset om vinteren eller oppleve en levende gård med høner, griser, kuer, hund og katter om sommeren. Dette i kombinasjon med fantastisk kulturlandskap er en opplevelse helt utenom det vanlige!

Et besøk til Julehuset kan kombineres med en sykkeltur i Paradisgrenda, da får man med seg en flotte natur- og kulturopplevelser. Inkludert Rollag Stavkirke og Bygdetun som er spennende og hyppig besøkte attraksjoner i Rollag.

 

Bjønnåsen 2000 edit
Fantastisk kulturlandskap på Bjønnåsen i Paradisgrende i Rollag.