Kulturhistorie

Kulturhistorie

Numedal har en rik kulturhistorie, gjennom alt fra kong Sverres birkebeinere, gjennom Middelalderen, til Nanens kongerike ved Sørkje på Søre Vegglifjell.


Numedal Middelalderdalen

Numedal er kjent som middelalderdalen, mye på grunn av de mange bygningene fra denne tidsepoken. I tillegg er Numedal Middelaldersenter under oppføring, med kurs og aktiviteter for deg som er på jakt etter den autentiske middelalderopplevelsen.

Besøk Rollag Stavkirke fra 1200 tallet, ta turen innom festivalen Middelalderuka i slutten av juli, eller prøv å lage din helt egen langbue på Middelaldersenteret. Her er nok å velge i!

016

 

 

 Nansens kongerike

”Her på denne plett av Guds jord valgte jeg mitt kongerike, ved fjellvannet, omkranset av den mørke alvorlige nåleskog med bjørkeskogen innimellom og med snaufjellet ovenfor.»

– Fridtjof Nansen

Fridtjof Nansen kjøpte i 1899 en eiendom på Sørkje som ligger på Søre Vegglifjell. Han hadde i mange år leitet etter et fristed og valget falt til slutt på området som han senere kalte for sitt kongerike. Nansens fasinasjon for området er noe vi er veldig stolt av og noe som sier mye om hvilket fantastisk området det er.