Rollag Sentrum

Rollag Sentrum

Tett på Lågen, omgitt av flotte kulturlandskap ligger Rollag sentrum. I tillegg til handle- og spisemuligheter er Rollag et kulturelt sentrum, med flere bygninger fra middelalderen, og Vrågåvarden, en del av det gamle varslingssystemet ved krig. 


Rollag sentrum er kommunens administrasjonssenter. Her finner du tjenester som dagligvarehandel, frisør og regnskapskontor, i tillegg til Gullsmed Eli Bjørge.

I den gamle stasjonsbygningen på Rollag Stasjon, driver Matopplevelser i Numedal Kafè i 1. etg. Der serveres hjemmelaget lunsjretter og middag, basert på lokal råvarer. Ta også turen opp i 2. etg. hvor det er lokalmat-utsalg som drives i samarbeid med Nabokjerringan og Numedal Stasjons Bryggeri. Der kan du få kjøpt mat og håndverksprodukter fra medlemmer i Matopplevelser i Numedal. I de senere årene har Matfestilvalen i Numedal blitt arrangert i Rollag sentrum, med bla. boder, matkurs, restaurant med mat-teater og konserter fra scenen på spor 3. 
I bygget ved siden av, i det tidligere venterommet holder mikrobryggeriet Numedal StasjonsBryggeri (NSB) til, og produserer øl oppkalt etter togstasjonene i Numedal.

DSC02434

Området rundt Rollag preges av flott kulturlandskap, og mange steder finner du flotte bygninger fra middelalderen. 5 km nord for sentrum finner du også Rollag Stavkirke med Norges eldste bebodde prestegård, og Rollag Bygdetun, et bygdemuseum bygd for å gjenspeile hvordan en typisk storgård tidligere kunne se ut.
For å virkelig sette prikken over i’en kan du bestille overnatting hos verdens minste hotellkjede – som tilbyr overnatting i gamle stabbur.

Varden, edit

Det er også flotte turmuligheter i området. I dalsida over sentrum er Vrågåvarden et flott utsiktspunkt, med flott sikt over dalen. Varden er også en av kun fem bevarte trevarder, som en gang i tida var viktig for varsling ved krig.

Også rundt stavkirka og bygdetunet er det mange fine turstier, blant annet opp til Paradisgrende, der Fugleåsen gård ligger. Gården er en besøksgård, med egen nisse- og håndverksbutikk og skinnfellverksted; Julehuset og Numedal Skinnverksted.