Ski

Ski

I Rollag har vi et variert og flott skiløypenett, med skiløyper av høy kvalitet på Vegglifjell og Rollagsfjell med sine mindre løyper som gjør at man kommer ekstra tett på naturen inn i verneområdet Trillemarka-Rollagsfjell.


Vegglifjell

Skitur

Vegglifjell har et stort og variert løypenett, fra løyper som ligger litt ned i fjellet som Votnedalsrunden til snaufjellet på grensa til Hardangervidda med Killingdalen-Slepeskaret-runden. Utfordringer finner man for alle nivåer og løypene holder svært høy kvalitet. Løypeforholdene kan dere se på skisporet.no, som du finner på siden av denne siden.

Alle løypene på Vegglifjell er koblet til hverandre, noe som gjør at man totalt sett kan gå veldig langt, om ønskelig. Vi anbefaler å ta en kikk på skisporet.no for å orientere seg om den riktige turen for deg.

Votnedalsrunden (12,8 km)

Du kan starte på Votnedalsrunden ved Veggli Fjellstue, der man har enkel tilgang fra hovedveien opp på Vegglifjell. Hele runden er på 12,8 km og går i variert fjellterreng. Flott fjellskog avveksles med myrer og høydedrag noe som gjør turen spennende og variert.

Turen kan gjøres kortere, da den består av to rundløyper. Den lengste er på 12,8 km, den korteste omtrent halvparten så kort. Noe som er en passelig tur for familien der det viktigste er appelsin, Kvik-Lunch og kakao.

Runden kan kjøres opp med så lite som 30 cm snø, noe som gjør at den kan stå klar relativt tidlig på sesongen. En vinner når man ønsker å spenne på seg skia tidlig på vinteren.

Persburunden (10,6 km)

Persburunden kan man også starte på med Veggli Fjellstue som utgangspunkt. Runden er på 10,6 km og går i relativt flatt terreng. Opp igjen til Veggli Fjellstue er den hardeste kneika, men dette er ikke veldig lange avstander. En fin tur der man går i fjellskog stort sett hele veien.

I likehet med Votnedalsrunden kan også denne løypa tråkkes opp med relativt lite snø, noe som gir gunstige turmuligheter tidlig i sesongen.

Killingdalen-Slepeskaret (15,2 km)

Killingdalen-Slepeskaret er en flott runde, som kan varieres. Turen går i fantastisk høyefjellsterreng hvor man har mye utsikt og fantastiske forhold. Den enkleste starten på turen er å starte ved Vegglifjell Skisenter, for de sprekeste anbefales det å starte ved Veggli Fjellstue!

Turen går inn til Slepeskaret som er det perfekte stedet å ta en pause med nydelig utsikt over høyfjellet. Dette er en tur som passer for de fleste aldre og som enkelt kan avpasses i avstand.

Kjølevannrunden (9,6 km)

Kjølevannsrunden ligger på Søre-Vegglifjell, man kjører da opp ved Veggli Næringspark 500 m sør for Veggli sentrum. Man følger så veien til Sunntjønn hvor løypa starter.

Kjølevannsrunden går rundt begge Kjølevatna og er en tur som har relativt mye stigning. En fin tur for mosjonisten og med en lengde på 9,6 km så er det en passelig tur.

Søre-Vegglifjell (21,5 km)

Søre-Vegglifjellrunden er den lengste enkeltrunden på Vegglifjell. Den er på 21,5 km og med det så gir den en solid utfordring for de fleste. Man kan ta utgangspunktet på turen fra Sunntjønn, som forklart på Kjølevannsrunden og omtrent halvveis i turen så er man en liten tur innom Telemark og Tinn kommune.

Turen er lang og har et par relativt bratte partier, men store deler av turen går i lettkuppert fint turterreng. Dette er en solid dagstur og vil være fantastisk en dag i påsken, med strålende sol og fint vær.

Groholtrunden (6,1 km)

For å komme til Groholtrunden kjører man også til Søre-Vegglifjell, men i stedet for å kjøre mot Sunntjønn kjører man til Skjærbrekka. Turen er relativt kort, men har relativt mye stigning. En fin, kort tur for de som ikke ønsker å legge ut på de lengste turene.