Sykkeltur i Rollag

Sykkeltur i Rollag


Å sykle er en flott måte å se mye på relativt kort tid. I Rollag har vi mange forskjellige turutfordringer på sykkelen. Fra Numedalsruta til Trillemarka rundt og deretter til sykling på grusveier i fjellet.

Flotte grusveier som egner seg godt for en flott sykkelopplevelse.
Flotte grusveier som egner seg godt for en flott sykkelopplevelse.

Rollag og Numedal tilbyr mange flotte sykkelmuligheter. Vi har valgt ut noen som vi mener er ekstra gode, både med tanke på en god sykkeltur, men også med tanke på gode opplevelser på turen. Vi har her forskjellige lengder og vanskelighetsgrader, så det er mulig å reise på tur for entusiaster så vell som tur med barn og barnebarn.

Turalternativ 1: Numedalsruta, nasjonal sykkelrute nr. 5

Gjennom flott fjellandskap, videre ned i Numedal med stavkirker, rafting, gode spisesteder og Numedalslågen, videre til Kongsberg med sølvgruver og jazz, og turen avsluttes i Larvik med sjø, hav og sommerby. Numedalsruta går fra fjell til hav. Man starter i fra Geilo og turen avsluttes i Larvik. Turen er på omtrent 280 km, og passer godt til de fleste. Noen vil ta turen på en dag, andre vil nyte mulighetene omgivelsene på turen gir og bruke lengre tid. Ruta er et veldig godt utgangspunkt for en flott sykkelopplevelse.

Turalternativ 2: Trillemarka rundt

Trillemarka rundt er en tur på 125 km, og gå igjennom alle de tre kommunene som har områder i verneområdet, Nore og Uvdal, Rollag og Sigdal. Turen er relativt krevende, men om man tar den over noen dager får man en flott tur med mange gode natur-, kultur- og aktivitetsopplevelser.

Turalternativ 3: Paradisgrenda rundt

Runden starer ved FV40 og starter på en relativt kraftig stigning. Når man kommer på toppen følger man en fin grusvei langs grenda gjennom gårdene. Den andre gården man måten ligger Julehuset i Numedal, som tilbyr suvenirer og åpen gård i tillegg til brus, kaffe og is. Videre følger møter man flere flotte gårder og får fantastisk utsikt over Rollag og Numedal helt til man starter turen nedover. Her går man inn i skogen på grusvei. Noen relativt krappe svinger, så fart bør avpasses. Når man kommer til bunnen møter man Rollag Bygdetun, prestegården Rollag og ikke minst Rollag Stavkirke. Her er det åpent i sommermånedene og det tilbys guiding i kirka som man antar er fra rundt 1150.