Veggli Sentrum

Veggli Sentrum

Veggli sentrum er stedet for å handle, spise, fylle drivstoff og slappe av i rolige og naturskjønne omgivelser. Veggli Park er fantastisk på flotte sommerdager med muligheter for hyggelige og aktive familiedager.


Veggli sentrum I red (Even)

I Veggli sentrum finner man en rekke butikker, serveringssted og bensinstasjon. Butikken og Veggli Auto YX er det naturlige stedet å handle og fylle drivstoff, når man er på vei gjennom Numedal eller på vei til hytta på Vegglifjell eller i Uvdal.

Veggli Vertshus som ligger rett ved FV40 tilbyr tradisjonell Numedalskost og har gjennom 30 år levert mat til gjennomreisende, hyttebeboere og innbyggere. De har lange tradisjoner, noe som merkes både i kvalitet, gjestfrihet og stemning.

For øvrig finner man bakeri, frisører, aromaterapi og bibliotek i Veggli sentrum. Så her ligger alt til rette for en hyggelig handleopplevelse som gjør hytteturen eller reisen gjennom Numedal til en flott opplevelse.

I Veggli Næringspark som ligger 400 m sør for Veggli sentrum tilbys det både byggevarer, hageutstyr og planter. NUPRO er også lokalisert her, som er en vekstbedrift som blant annet produserer keramikkrus basert på tradisjoner fra Middelaldereni Numedal. Flotte og unike produkter!

Veggli park

Veggli parken ligger midt i Veggli sentrum og har et rikt aktivitetstilbud for hele familien. Parken er et naturlig stoppested og samlingspunkt midt i Numedal. Parken er åpen for alle gjennom hele sommerhalvåret og like i nærheten finner du handle- og spisemuligheter, som Veggli Vertshus og beinstasjonen Veggli Auto YX. Dette gjør at man har tilgang til alt man trenger for å nyte en dag med bading, familieaktivitet og sosialt samvær.

Volleyballbanen holder internasjonale mål og er fritt til bruk. Her er det et yrende liv, bygdas midtpunkt der alle er velkomne til en kamp.

Rundt hele aktivitetsparken er det laget en utfordrende sykkelløype. Denne passer bra for eldre barn og ungdom som ønsker å utfordre sykkelegenskapene sine i trygge omgivelser. Sykkelløypa har flere ulike hindre som er spennende og utfordrende. Lekeapparatene for de minste er et godt utgangspunkt for trygg og trivelig leik. Det er flotte benker i området, som gjør det enkelt for de voksne å slappe av og holde oversikt med barna. På de ekstra varme dagene har man mulighet til å ta seg et bad i den oppdemmede badedammen i parken. Denne ligger fint til, langs den idylliske brua som er bygget i gammel laftestil.

Veggli Park ble utbedret forsommeren 2014 og er drevet av Veggli Vel, som er en organisasjon som er driftet av innbyggerne i Veggli. Parken vil bli utviklet videre og det vil stadig komme forbedringer i den nærmeste tiden. Veggliparken er og vil bli et viktigere og viktigere samlingspunkt for innbyggere, hyttebefolkning og gjennomreisende i Veggli sentrum.

Badeplasser

I Veggli finner du to flotte badeplasser, som er tilpasset alle aldre. Badeplassen i Veggli Park er grunn og godt tilpasset små barn. Badeplassen kombinert med parkens øvrige tilbud gjør at man har mange muligheter til å tilbringe en fin sommerdag i området, i tillegg til handelsmulighetene i resten av sentrum.

Badeplassen i Veggli edit

Ved Mykstubru finner man den mest tradisjonelle badeplassen i bygda. Her er det et yrende liv på fine sommerdager, en møteplass som mange setter stor pris på. Her har man to badebasseng der det ene gir utfordringer for alle aldre. Like ved renner Numedalslågen, som gjør badeopplevelsen ekstra god. Bassengene er støpt på berget, en spesiell konstruksjon som gjør at man er ett med Lågens flotte omgivelser. De blir fylt med ferskt vann og demmet opp, slik at badeopplevelsen både blir frisk og varm.