Opplev Vegglifjell

Opplev Vegglifjell

Vegglifjell tilbyr mye til både gjennomreisende og hyttebeboere. Fjellturer av forskjellige lengder, fiske og fantastiske langrennsforhold vinterstid.


SONY DSC

Vegglifjell er et vakkert fjellområdet ved foten av Hardangervidda. Det er rike aktivitetsmuligheter sommer som vinter, midt i Numedal og kort vei fra sentrale deler av Østlandet som Oslo og Drammen. Den korte avstanden til Hardangervidda gir unike muligheter for å bevege seg inn til de urørte områdene av Norge.

Ski

Vegglifjell har et stort og variert løypenett, fra løyper som ligger litt ned i fjellet som Votnedalsrunden til snaufjellet på grensa til Hardangervidda med Killingdalen-Slepeskaret-runden. Utfordringer finner man for alle nivåer og løypene holder svært høy kvalitet. Løypeforholdene kan dere se på skisporet.no, som du finner på siden av denne siden.

Alle løypene på Vegglifjell er koblet til hverandre, noe som gjør at man totalt sett kan gå veldig langt, om ønskelig. Vi anbefaler å ta en kikk på skisporet.no for å orientere seg om den riktige turen for deg.

Fiske

Sørkje og Skjærbrekka ligger sør på Vegglifjell og er et flott område for fiske. I dette områder går man i Nansens fotspor, som hadde hytte i området. Det er varierte og gode muligheter for fiske og det er enkelt å skaffe seg fiskekort.

Det andre fiskekortet finner man nord på Vegglifjell. Dette innebefatter blant annet Dagerøtjønnene, et flott område for å fiske for stor og liten. Disse vannene gir god mulighet for å få fisk og med en gangavstand på rundt 40 minutter er det overkommelig for de fleste.

Turer

Å gå tur er en fantastisk måte slappe av, nyte fint vær, være sammen med familien og oppleve naturen. Vegglifjell har et terreng som innbyr til flotte turer som kan tilpasses for alle. Områdene på toppen av fjellet før det stuper ned mot Tinn og Austbygdi gir muligheter for flotte toppturer på varierte nivå.

Vi legger alle våre anbefalte turer inn på ut.no, og har en egen side hvor vi viser disse fram. Det anbefales å sjekke det ut, der kan du utforske kartet og finne alle de flotte turene som anbefales av lokalkjente.SONY DSC

Turmuligheter

Gå til artikkel