Spise

Spise

I Rollag har vi lang og stolt tradisjon for mat, tradisjonelle råvarer og fokus på gjestfrihet er et stikkord for kommunens spisesteder.


Spise i Rollag

Å spise god mat ligger Rollagssjelen nært, kort vei til råvarene har alltid vært en mulighet og det har gitt solide mattradisjoner. Matopplevelser i Numedal ble stiftet som et samarbeid mellom råvareprodusenter og serveringssteder. Dette har bært med seg frukter i form av en samling av oppskrifter og historier i boken «Mat fra Numedal» i tillegg til et sterkt fokus på å dyrke tradisjonene.

Opplevelsen av å spise med vakker natur som nærmeste omgivelser er noe helt spesielt. Dette er kjernen av mat i Numedal, kortreist mat i omgivelser som fenger, gir inspirasjon og glede.

Veggli Vertshus

Veggli Vertshus

Gå til bedrift

Veggli Vertshus er et av de spisestedene i kommunen som har eksistert lengst. Gjennom 30 år har man servert mat og tatt imot gjester midt i Numedal. Vertshuset har en bred meny med fokus på det tradisjonelle norske kjøkkenet. De er viden kjent for sine hjemmelagde kjøttkaker og karbonader, men har også enkel gatekjøkkenmat.

Veggli Vertshus har lang erfaring på å arrangere selskaper og tilbyr lokaler både i restauranten, i toget og ute langs Numedalsbanen. Menyene er brede og du får stort sett det som skal til for å gjøre din dag perfekt.

Veggli Vertshus er et naturlig stoppested på vei til hytta eller på vei gjennom Numedal.

vv

Rollag Stasjon

Rollag Stasjon – lokalmat – butikk – kafè

Gå til bedrift

Hver fredag fra 12.00-20.00 og lørdager fra 12.00 til 16.00 holder Rollag stasjon åpent. I kafeen får man servert hjemmelaget småretter, middag og hjemmebakte kaker og kaffe. I 2. etasje finner du lokalmatbutikk, hvor man får kjøpt varer fra blant annet Nabokjerringan i Rollag, Numedal Stasjons Brygger og Matopplevelser i Numedal.

Lokalmat står på agendaen og skal du få en smak av Rollag og Numedal er virkelig Rollag stasjon stedet å gå!

11227879_431527657036565_7665946410263904163_o

 

Matopplevelser i Numedal

Matopplevelser i Numedal

Gå til bedrift

Matopplevelser i Numedal er en samling av bedrifter som er koblet til nettopp mat og opplevelser i dalen. Det arbeides med å selge mer lokal mat og gjøre det tilgjengelig. Numedal er en dal rik på tradisjoner og Matopplevelser i Numedal jobber for å sikre at dette blir ivaretatt og foredlet slik at det kan bli servert.

Matopplevelser i Numedal kan du lese mer om på deres bedriftspresentasjon.

MOI_5728

 

Numedal Kro og Camping

Numedal Kro og Camping

Gå til bedrift

Numedal Kro ble grunnlagt i 1968 av Marte Marie og Nils N. Ødegården. Etter mange år med ulike eiere er nå kroa tilbake hos lokale eiere. Driften startet opp igjen i juli 2015. Kro og camping er medio februar 2016 klare for nye drivere. Numedal Kro har en attraktiv beliggenhet mellom vakre Numedalslågen og FV 40. Numedal Kro ligger i Rollag, den lille kommunen med det store hjertet.

DSC_0958