Velkommen til Vegglifjell

Velkommen til Vegglifjell

Vegglifjell er toppen av Rollag, porten til Hardangervidda og ligger midt i Numedal, kun 2 timer fra Oslo. Med fantastiske skiløyper om vinteren og enorme turmuligheter om sommeren er Vegglifjell det perfekte sted for det gode hytteliv.


Vegglifjell ligger i Rollag kommune midt i Numedal, området er preget av variert fjellnatur fra høyfjell til småkupert fjellskog med myrer og vann. Vegglifjell er i utgangspunktet delt i to, Nordre og Søre Vegglifjell. Vegglifjell er et svært populært område for hyttebeboere og huser i alt omkring 1700 hytter der 1100 ligger på Nordre-Vegglifjell og 600 på Søre-Vegglifjell.

Vinter på Vegglifjell

Familietur-skiwide kopi

Vegglifjell gjør vinteren til manges favorittårstid, med totalt 90 km oppkjørte skiløyper er mulighetene og variasjonene enorme. Man har skiturer fra fjellskog til høyfjell, fra åpne myrer til lune kroker. Den store variasjonen i terreng gjør at fjellet er anvendelig for skiturer i mange slags vær og føre.

Vegglifjell skisenter tilbyr alpinkjøring i høyfjellet, fra toppen kan man se innover mot Hardangervidda og kjøre i flotte bakker ned mot skisenterets bunn. I skrivende stund setter man også igang arbeidet med en ny varmestue som kommer til å gi både besøkende i alpinbakken og andre et godt tilbud på fjellet.

Vegglifjell er godt organisert gjennom gode avtaler mellom grunneiere, utbyggere og hytteeierforeninger. Dette sikrer utvikling og gode fasiliteter for alle som bruker Vegglifjell. Den gode organiseringen fører blant annet til at man til enhver tid kan forvente fantastiske skiforhold.

Sommer på Vegglifjell

SONY DSC

Vegglifjell byr på mange flotte opplevelser om sommeren. Til fots kan man utforske fjellets mange løyper som slynger seg gjennom fantastisk fjellnatur, det varierte terrenget fra topper med enorm utsikt til fjellskog og fjellvann gir fantastiske rammer for en flott tur.

Med sykkelen er Vegglifjell godt tilrettelagt, med godt skiltede løyper over hele fjellet. Med totalt 60 km med sykkelstier langs eksisterende veinett og i ute i fjellterrenget er det utfordringer av alle slag. Omkranset av høyfjell og frisk luft blir det en sykkeltur av veldig høy kvalitet.

Fra Nordre Vegglifjell er det sommeråpen vei til Telemark som gjør at det er kort vei til Rjukan med deres store kulturtilbud og Gaustadtoppen.

Vegglifjell – Nansens Kongerike

”Her på denne plett av Guds jord valgte jeg mitt kongerike, ved fjellvannet, omkranset av den mørke alvorlige nåleskog med bjørkeskogen innimellom og med snaufjellet ovenfor.»

– Fridtjof Nansen

Fridtjof Nansen kjøpte i 1899 en eiendom på Sørkje som ligger på Søre Vegglifjell. Han hadde i mange år leitet etter et fristed og valget falt til slutt på området som han senere kalte for sitt kongerike. Nansens fasinasjon for området er noe vi er veldig stolt av og noe som sier mye om hvilket fantastisk området det er.

Les mer her:

Hyttetomter

Gå til artikkel

Bygge hytte

Gå til artikkel

Turmuligheter

Gå til artikkel